REQUISITS D'ACCÉS GENERALS
- Estar en possessió d’un títol universitari oficial, ja sigui espanyol o d’un país de l’Espai Europeu d’Educació Superior, que suposi haver superat un mínim de 300 crèdits ECTS en el conjunt d’estudis universitaris oficials. Del total de crèdits esmentats, 60 o més han de ser de nivell de màster.
- Estar en possessió d’un títol oficial espanyol de graduat la duració del qual impliqui la consecució d’un mínim de 300 crèdits ECTS. Aquests titulats hauran de cursar amb caràcter obligatori els complements de formació.
- Estar en possessió d’un títol obtingut de conformitat amb sistemes educatius estrangers. Sense necessitat d’homologar-lo, caldrà la comprovació prèvia de la universitat de que el títol acredita un nivell de formació equivalent al del títol oficial espanyol de màster universitari i que faculta en el país expedidor del títol per a l’accés als estudis de doctorat.
- Estar en possessió d’un altre títol espanyol de doctor obtingut d’acord amb ordenacions universitàries anteriors.
L’admissió al programa de doctorat la resol el rector o la rectora i està condicionada a la superació dels complements de formació, en cas que n’hi hagi.
REQUISITS D’ACCÉS ESPECÍFICS
- 25%Qualificacions
expedient
acadèmic
- L’admissió estarà condicionada a l’acceptació per part d’un director de tesi proposat per la comissió acadèmica del programa de doctorat
- 20%Adequació temàtica
- 15%Afinitat dels estudis d’accés amb l’àrea de Demografia
- 20%Carta de motivació i entrevista personal
- 10%Obtenció d’ajuts i beques d’investigació
- 10%Competència lingüística
ADMISSIÓ
- El candidat que vulgui accedir a un programa de doctorat ha de sol·licitar-ne l’admissió a la comissió acadèmica del programa de doctorat.
- En el moment de l’admissió, la comissió acadèmica del programa de doctorat assigna al doctorand un tutor acadèmic.
DOCUMENTACIÓ A LLIURAR PER A L’ADMISSIÓ
- Carta de motivació
- Curriculum vitae
- Fotocòpia de l’expedient acadèmic de les titulacions de llicenciatura i de màster
- Proposta del tema del treball d’investigació a desenvolupar com a tesi doctoral.
Més informació
COMPOSICIÓ DE LA COMISSIÓ ACADÈMICA DEL PROGRAMA DE DOCTORAT
Coordinador del programa de doctorat: Joaquín Recaño
Representants de les línies de recerca del programa de doctorat en demografia:
Andreu Domingo, Albert Esteve, Juan Antonio Módenes, Iñaki Permanyer, Joana Maria Pujadas Mora, Joaquín Recaño, Mariona Lozano, Joana Maria Pujadas
BEQUES
PRIORITZACIONS
Criteris de priorització. Ajuts Joan Oró (FI 2023)
Proposta de priorització. Ajuts Joan Oró (FI 2023)
Tret d’excepcions, el programa de doctorat en Demografia implica una dedicació presencial a temps complet. És molt convenient que el doctorand disposi d’un finançament o beca adient per a un període mínim de tres anys. El programa de doctorat dona suport a les sol·licituds de beques competitives nacionals o estrangeres d’aquelles persones amb un bon expedient acadèmic.
Per a més informació sobre l’admissió contactar amb:
Coordinador docent:
Joaquín Recaño / Joaquin.Recano@uab.cat
Miquel Valls / mvalls@ced.uab.cat
Gestió administrativa i acadèmica:
Hermínia Pujol/ hpujol@ced.uab.cat
Centre d’Estudis Demogràfics (CED)
Universitat Autònoma de Barcelona
08193 Bellaterra
Telèfon: 93 581 30 60
COMISSIÓ ANUAL DE SEGUIMENT
PROCEDIMENT DE SEGUIMENT ANUAL DEL DOCTORAT DE DEMOGRAFIA
Curs 2022-2023
El seguiment té lloc després de l’admissió i matrícula en el Doctorat, una vegada a l’any, i consisteix en la presentació per part del doctorand/a dels avenços realitzats fins al moment de la celebració de la comissió de seguiment. La superació d’aquesta prova és condició necessària per poder realitzar la matrícula de l’any següent.
La Comissió Acadèmica del Doctorat haurà d’aprovar i publicar, abans del 20 de desembre de cada curs acadèmic, la composició de les Comissions de Seguiment, el calendari amb les dates i les condicions del seguiment (defensa oral dels avenços en un acte públic i lliurament previ de documentació addicional).
1. COMPOSICIÓ DE LA COMISSIÓ DE SEGUIMENT
La composició de la comissió de seguiment dels Estudis de Doctorat de Demografia serà individual per a cada doctorand/a i estarà formada per un membre de la Comissió Acadèmica del programa de doctorat, el director/a de la tesi i un professor/a o investigador/a especialista en l’àmbit de la recerca del doctorand/a.
Durant la segona quinzena del mes de gener de 2021 s’enviarà a cada doctorand/a un correu electrònic per informar sobre la composició de la seva comissió de seguiment.
2. CALENDARI DE LES COMISSIONS DE SEGUIMENT Les comissions de seguiment tindran lloc:
– 12, 13, 14, 15 i 16 de juny de 2023 (1ª convocatòria)
– 12, 13, 14 i 15 de setembre de 2023 (2ª convocatòria)
El programa de doctorat es posarà en contacte amb cada estudiant per fixar l’hora i data exactes de celebració de cada una de les comissions de seguiment.
3. LLIURAMENT DELS INFORMES ANUALS DE SEGUIMENT A LES COMISSIONS DE SEGUIMENT
3.1. Informe de seguiment anual de la direcció de la tesi doctoral
El director/a de la tesi haurà de presentar un informe (màxim 500 paraules) que contingui:
a) Una valoració general de la progressió del doctorand/a des de l’inici dels estudis de doctorat (ED) o de l’últim curs acadèmic.
b) Una valoració sobre la continuïtat de l’estudiant dins del programa.
3.2. Informe de seguiment anual de l’estudiant
L’estudiant haurà de presentar als membres de la comissió de seguiment un informe acadèmic oral (màxim 15-20 minuts) que compti amb l’aprovació del director/a i del tutor/a.
Documentació escrita a presentar:
- Fitxa de seguiment anual CAT / ESP
- Projecte de recerca de la tesi doctoral (només doctorands/as de 1er seguiment)
- Document de les activitats realitzades durant el curs 2022-23 CAT / ESP
- Presentació a exposar als membres de la comissió de seguiment (format .ppt).
- Curriculum vitae actualitzat (format lliure)
- Informe del director/a de la tesi doctoral (model disponible a la web del CED: http://ced.uab.es/doctorat/doctorat-en-demografia/)
4. DATA DE LLIURAMENT DE LA DOCUMENTACIÓ
L’estudiant haurà de lliurar la seva documentació així com l’informe del director/a com a màxim el 6 de juny de 2023 (1ª convocatòria) i el 5 de setembre de 2023 (2ª convocatòria):
– En suport digital, per quadruplicat, a cadascun dels membres de la Comissió de seguiment i a la responsable de Programes Docents i de Formació del CED.
5. AVALUACIÓ DE LA PROVA DE SEGUIMENT
Després de cada sessió els membres de la comissió de seguiment redacten i signen l’acta d’avaluació i informe conjunt del seguiment.
Els membres de la comissió poden informar:
– favorablement (el doctorand/a ha superat la prova i pot matricular-se en el curs acadèmic següent) – favorablement amb observacions (el doctorand/a supera el seguiment però haurà d’acomplir les observacions de millora proposades pels membres de la comissió de seguiment)
– desfavorablement (el doctorand/a té l’oportunitat d’una segona convocatòria. S’ha de matricular en el curs següent i en 6 mesos ser avaluat)
Les actes d’avaluació del seguiment de cada doctorand/a seran arxivades juntament amb la documentació pel programa de Doctorat. A continuació s’elaborarà una llista on constarà per a cada any de seguiment la relació de doctorands/as presentats a les proves de seguiment juntament amb la qualificació obtinguda*, que serà aprovada per la CAP i signada per la Coordinadora del programa. Aquesta llista serà enviada a l’Escola de Doctorat abans del 30 de setembre de cada any.
* En el cas que a la prova convocada hi hagi una avaluació negativa, la Comissió Acadèmica del Programa de Doctorat convocarà a l’estudiant de doctorat afectat en el termini fixat per la normativa.
6. SEGUIMENT NO PRESENCIAL
D’acord amb la normativa acadèmica que regula els estudis de Doctorat de conformitat amb el RD99/2011, l’article 351. Avaluació del doctorand o doctoranda, punt 2) s’estableix el següent:
Aquesta avaluació anual, a més, ha d’incloure la presentació oral i presencial del doctorand de l’estat del treball realitzat. En casos excepcionals la comissió acadèmica del programa de doctorat pot autoritzar, amb l’informe previ de director i del tutor, substituir la presentació presencial per un altre format.