Barcelona Four Seasons School of Demography - Bcn4Seasons School

El programa Barcelona Four Seasons School of Demography (Bcn4Seasons School) ofereix l’oportunitat d’aprofundir en temes i tècniques sociodemogràfiques, aplicables a les ciències socials en general, a través de cursos de curta durada. Aquesta és una proposta formativa innovadora del Centre d’Estudis Demogràfics (CED), un centre de recerca sociodemogràfica de referència internacional, integrada a les principals xarxes i associacions internacionals que tracten temes relacionats amb la població. El CED està integrat per un equip investigador que destaca per les seves contribucions a l'avenç de les ciències socials amb publicacions i projectes d'impacte, finançats a través de convocatòries competitives de rellevància a nivell europeu i nacional. Els i les estudiants rebran formació actualitzada rellevant i enriquirà el seu desenvolupament professional amb l’acompanyament de docents que contribueixin significativament a l’avenç dels seus camps de coneixement a través de les seves investigacions. La Bcn4Seasons School també es nodreix de 40 anys d'experiència del CED en la gestió de programes de postgrau d’excel·lència. El format de la Bcn4Seasons School s’inspira i replica l'experiència de l'èxit de la BaRcelona Summer School of Demography que supera la seva cinquena edició en l’ensenyament de tècniques demogràfiques, fent servir el paquet estadístic R.

Centre d’Estudis Demogràfics - Campus Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)

Bellaterra (Barcelona)

PROPOSTA FORMATIVA

PREGUNTES FREQÜENTS

  Quin és el termini per registrar-me en un curs?

  El termini d’inscripció varia segons el curs. La data límit d’inscripció s’indica en la presentació detallada del curs. Recomanem que les persones interessades es registrin i realitzin el pagament el més aviat possible per assegurar la seva plaça.

  Es requereix alguna formació prèvia per assistir als cursos?

  Els requisits varien segons el curs. A la presentació detallada de cadascun dels cursos s’especifica quins coneixements previs són necessaris per poder-se matricular. Generalment es requereix que les persones matriculades estiguin cursant estudis de grau com a mínim.

  Hi ha places limitades per assistir als cursos?

  Sí, tots els cursos tenen places limitades. Per a la majoria dels cursos la reserva de la plaça serà per ordre de registre, segons la data de pagament de la inscripció. Això també és aplicable a qui s’hagi matriculat als cursos de Barcelona Summer School of Demography a través del procés d'inscripció especial (Special registration process), que permet l’accés directe al programa si la persona està matriculada en altres dos cursos de la Bcn4Seasons School. No obstant això, qui s’hagi matriculat als cursos del programa Barcelona Summer School of Demography a través del procés d'inscripció estàndard seran seleccionats en funció de la informació enviada a la carta de motivació i al Currículum Vitae.

  Quina duració i càrrega horària tenen els cursos?

  Els cursos tenen una càrrega horària mínima de 12 hores i màxima de 20 hores i usualment s’imparteixen durant una setmana. No obstant això, Barcelona Summer School of Demography està concebut com un curs de quatre mòduls en l'estadística R, impartit en quatre setmanes. Per tant, les persones que es matriculin podran optar per participar en el curs complet o en qualsevol dels mòduls individuals. Trobareu més informació en la presentació detallada de cadascun dels cursos.

  Quin import s’ha d’abonar per la inscripció als cursos?

  Els cursos de nivell bàsic requereixen de l’aportació de 300 euros i els de nivell avançat de 400 euros. A la presentació detallada de cadascun dels cursos s’indica el seu cost.

  Com em puc inscriure per assistir a un curs?

  A la presentació detallada de cada curs existeix un enllaç que permet accedir al formulari d’inscripció. Després de completar-lo i enviar-lo, la persona rebrà un correu electrònic amb la informació per poder realitzar el pagament en el termini màxim d’una setmana. Després del pagament és necessari que la persona inscrita enviï el comprovant bancari o de PayPal a bcn4seasons@ced.uab.es. La inscripció quedarà confirmada una vegada la persona rebi la resposta a aquest correu indicant-t’ho. El programa Barcelona Summer School of Demography té processos d'inscripció específics: Per una banda, el procés d'inscripció especial (Special registration process), que concedeix accés automàtic a Barcelona Summer School of Demography si esteu matriculats en altres dos cursos de Bcn4Seasons School. Per l’altra banda, el procés d'inscripció estàndard (Standard registration process), que requereix passar per un procés de selecció.

  Quines són les formes de pagament de la matrícula?

  És possible realitzar els pagaments a través de transferència bancària o PayPal. Després de completar i enviar el formulari d’inscripció, la persona que fa la sol·licitud d’inscripció rebrà un correu electrònic amb les dades bancàries i la informació de PayPal per efectuar el pagament.

  Puc assistir als cursos en línia?

  Els cursos poden ser presencials o en la modalitat híbrida, que contempla l’assistència presencial i en línia. En la presentació detallada de cada curs s’especifica quina és la modalitat docent. Els cursos presencials es realitzen al Centre d’Estudis Demogràfics (CED) del Campus de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els cursos en format híbrid preveuen que les persones que assisteixin en línia utilitzen el programa Google Meets. Per tant, es requerirà que comptin amb un ordinador amb una bona connexió a Internet, càmera i el sistema d’àudio apropiat, de manera que la persona pugui participar en el curs de forma adequada. Els cursos que contemplen la modalitat híbrida requereixen que, al moment de completar el formulari d’inscripció, les persones indiquin si assistiran presencialment o en línia.

  Es necessari assistir al curs presencial amb un ordinador personal?

  En la presentació detallada de cada curs s’indica si es requereix que la persona interessada en assistir al curs ho faci amb el seu ordinador personal i si és necessari, la instal·lació de programes específics com R o Stata. En cas de requerir la instal·lació d’aquesta mena de programes, la persona interessada a assistir al curs és responsable d’adquirir-los.

  El curs cobreix despeses d’allotjament i de desplaçament?

  No, la persona inscrita al curs ha de fer les reserves i el pagament de les despeses vinculades a l’allotjament i de desplaçament pel seu compte.

  S'emeten certificats d'assistència?

  Sí, després d’haver completat el curs s’emetrà un certificat que acredita l’assistència al curs.

  Quina és la política de cancel·lació dels cursos?

  Cancel·lacions anterior als dos mesos de la data de començament del curs podran optar pel reemborsament del pagament, menys l’import de 50 euros per càrrecs administratius o poden optar per la realització d’un altre curs sense cost addicional. Cancel·lacions amb una antelació d’entre dos mesos i dues setmanes prèvies a la data del començament del curs podran optar per un reemborsament del 50% del pagament del curs o per la realització d’un altre curs sense cost addicional. Cancel·lacions posteriors a les dues setmanes prèvies a la data de començament del curs no seran reemborsables. Per l’estudiantat que s’hagi beneficiat de l’accés directe a la Barcelona Summer School of Demography (BSSD), havent optat per la inscripció “Special Registration Process”, en el cas de cancel·lar la seva participació en els altres cursos de la Bcn4Seasons, rebran un voucher per la realització d’un altre curs equivalent sense cost addicional. Barcelona Four Seasons School of Demography (Bcn4Seasons) es reserva el dret de considerar a discreció quines seran les condicions atenuants. Les persones que s’hagin registrat en cursos cancel·lats per la Barcelona Four Seasons School of Demography (Bcn4Seasons) tenen el dret de percebre el reemborsament pel total de l’import de la matrícula abonada.

  Podré avaluar el curs?

  Sí, cada estudiant tindrà la possibilitat d’avaluar la qualitat docent del curs.

  Com puc contactar-vos?

  Si tens altres preguntes o necessites més informació, envia’ns un correu electrònic a bcn4seasons@ced.uab.cat
© CED 2020 Avís legal/ Política de Privacitat/ Política de cookies
CED