Tornar

Teresa Habimana Jordana

ORCID 0000-0002-5300-609X Investigadora

Titulació: Doctora en Antropologia Social i Cultural (Universitat Autònoma de Barcelona)
Línia/es de recerca: Pobresa, Infància i famílies

Teresa Habimana Jordana és antropòloga i doctora en Antropologia Social i Cultural per la Universitat Autònoma de Barcelona i té un màster en Recerca Educativa a l’especialitat en Desigualtats, Recerca i Acció Educativa per la mateixa universitat. En el transcurs de la seva carrera acadèmica es va interessar pels estudis de gènere des d’una perspectiva interseccional centrant els seus treballs en l’estudi de les relacions inter-ètniques, l’aculturació, la inclusió i l’exclusió socials. Especialment s’ha centrat en l’estudi dels processos de mixticitat seguint la línia de recerca del grup sobre immigració, mestissatge i cohesió social (INMIX) del Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB.

La seva tesi Narratives de dones afrodescendents a Catalunya: Un estudi sobre la mixticitat i les configuracions identitàries des d’una perspectiva interseccional explora els processos de mixticitat afrodescendent i la seva repercussió en el projecte identitari i de socialització de set estudis de cas recollits mitjançant les històries de vida.

Al març del 2023 es va incorporar com a investigadora al Centre d’Estudis Demogràfics a través d’un projecte vinculat a la línia de Pobresa, Infància i famílies.