Other activities

Barcelona Summer School of Demography: Introduction to R & Data Visualization

Organize: Centre d'Estudis Demogràfics

Venue: Centre d'Estudis Demogràfics

Tot el dia

El 3 de juliol va començar la primera edició del Barcelona Summer School of Demography: Introduction to R & Data Visualization organitzada i realitzada en el CED.
Logo_Bcn_SummerSchool

Albert Esteve, juntament amb els professors de l’Escola, Juan Galeano (CED), Tim Riffe (Max Planck Institute for Demographic Research-MPIDR, Rostock, Alemanya) i Francisco Villavicencio (Max-Planck Odense Center on the Biodemography of Aging, University of Southern Denmark, Odense, Dinamarca), van impartir unes paraules de benvinguda als alumnes.

Inauguració_1

Inauguració_2

Inauguració_3

Els 15 alumnes d’aquesta edició (9 dones i 6 homes) han estat seleccionats entre un total de 65 candidats. El marcat caràcter internacional de l’Escola prové tant de la procedència dels professors (CED, MPIDR, Max-Planck Odense Center on the Biodemography of Aging) com la dels alumnes. Els 15 alumnes pertanyen a 12 nacionalitats distintes i provenen de les següents institucions: University of Southampton, Statistics Norway, La Sapienza, UPF, CSIC, CoDE, INED, Lund University, Viena University, Pecs University, University of Zagreb i de la Université Catholique de Louvain.

L’objectiu del curs és realizar un apropament intensiu al programari R tractant tres vessants: l’anàlisi estadística, les dades de visualització i l’anàlisi espacial.

Entre altres activitats lúdiques, el divendres 7 de juliol, els professors i alumnes de la Barcelona Summer School of Demography, acompanyats d’investigadors del CED, van compartir una “parrillada argentina” i síndria ben refrescant, a l’indret de “La Font de les Planes”. Juan Galeano, argentí, i un dels professors del Summer School va ser el principal encarregat de la preparació i la cocció de la carn.

Sent dubte un entorn distès, ideal per fer coneixences i amistats!

Dinar_1